Triminstallatie

Voor dit project deden we:

Doelstelling

Bestaande sturing van een triminstallatie vervangen door een Siemens S7-1500 PLC.

Werkwijze

De triminstallatie verwijdert de gietresten aan de 4 zijden van matraskernen. Dit gebeurt met 4 freesmotoren die in X- en Z- richting instelbaar zijn. Met afstandsmetingen wordt de matras tijdens doorgang in de installatie opgemeten. Deze gegevens worden verwerkt en hiermee worden de 4 freesmotoren gepositioneerd. De software van de bestaande installatie was verdeeld over 12 Emerson-servodrives  die via een CT-net verbonden waren. Het was erg moeilijk om fouten op te lossen in dit verouderde en complexe systeem, een struikelblok voor de techniekers. Daarnaast herhaalden een aantal fouten zich tijdens het trimmen van de matrassen. 

We hebben een S7-1512 PLC gebruikt als centraal besturingssysteem met een TP700-touchpanel. De 12 drives van Emerson worden nu vanuit de S7-1500 via Profinet aangestuurd. Er werd een nieuw algoritme ontwikkeld voor het verwerken van de meetgegevens om op die manier het trimresultaat te optimaliseren.

Nu heeft de klant een open en betrouwbaar besturingssysteem dat zorgt voor een goede trimkwaliteit. Bovendien kunnen de techniekers nu zelf een diagnose uitvoeren.

Componenten

  • S7-1512 PLC
  • TP700-touchpanel
  • Profinet