Afstapellijn voor laminaat

Voor dit project deden we:

Doelstelling

Een volledige lijn aansturen om containers te vullen met laminaatpanelen.

Werkwijze

In dit project was motion control een belangrijke factor: de aanvoer van de panelen gebeurt over een riementransport met wender die volledig hoeksynchroon draait met de freesinstallatie. Hiervoor werden er Lenze 8400 drives gebruikt die gekoppeld zijn via de Axisbus.

De status van elk paneel wordt over het volledige transport in een schuifregister bijgehouden om zo te kunnen bepalen of een paneel in de categorie 1ste of 2de keuze valt. Op die manier wordt een selectiewip aangestuurd om elk paneel naar stapelaar 1ste of 2de keuze te sturen. Met barcodescanners wordt de barcode van de containers en van de afgewerkte dozen ingescand en afgemeld naar het ERP-systeem. 

De installatie kan gebruikt worden voor verschillende types panelen. We maakten gebruik  van een receptbeheer om de installatie, indien nodig, snel te kunnen omschakelen. Alle paneelgegevens en alle instelparameters zijn opgenomen in het receptbeheersysteem, zodat de werknemers van het bedrijf zelf de instellingen kunnen aanpassen aan eventuele nieuwe producten.

Resultaat: een bijzonder gebruiksvriendelijk systeem.

Componenten

  • Profibus
  • S7-317 PLC
  • Lenze 8400 drives met Axisbus
  • WinCC Flexible runtime op PC

 

afstapellijn voor laminaat